Solhaven frikendt
Lagt på nettet 28/1 2015 kl. 13:32Retten i Aalborg har netop afsagt dom i sagen mod opholdsstedet Solhaven fra Vesthimmerland, og det endte med, at alle tiltalte blev frikendt.

Hele 72 forbrydelser var på anklageskriftet, da Retten i Aalborg i dag kl. 13:00 satte punktum i sagen mod opholdsstedet Solhaven fra Vesthimmerland.

Her var forstander Søren Virenfeldt samt elleve ansatte anklaget for blandt andet at have udøvet vold med stedets beboere.

Sagen har kørt i omkring tre og et halvt år, og her har retten skulle tage stilling til, om der er udøvet vold, ulovlig tvang og mishandling mod tyve unge beboere. Alle tiltalte har nægtet sig skyldig, og i dag endte det hele med en frikendelse.

Retspræsidenten var meget klar i sin frifindelse, og det meget vel kan få betydning for, om anklageren vil anke dommen.

Retssagen har allerede haft store konsekvenser, inden dommen i dag blev afsagt. I 2013 indgav Solhaven en konkursbegæring, og derfor kan dagens frikendelse åbne op for en mulig erstatningssag.

I løbet af sagen har der været afholdt over 50 retsmøder siden september 2013, og her har der været afhørt omkring 150 vidner.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Støt Charlie Hebdo
... og ytringsfriheden

Lagt på nettet 27/1 2015 kl. 13:53"JE SUIS CHARLIE" er fransk og kan både oversættes: "JEG ER CHARLIE" eller "JEG FØLGER CHARLIE"

"CHARLIE HEBDO" (dansk: "Charlie Ugentlig") er en fransk satirisk ugeavis, der udkommer hver onsdag - første gang i 1992.

I dag bruger hele verden citatet til at fordømme attentater mod ytringsfriheden.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Så er debatten klar igen
Lagt på nettet 4/10 2013 kl. 14:41Debatsiderne på Borgerdebat har været i uorden et stykke tid. Men ingen har meldt fejlen til mig, så jeg vidste det ikke.

Hvornår fejlen er opstået, vides ikke, men seneste indlæg er fra 12. september.

Jeg fik først meddelse om fejlen i dag. Den er straks blevet rettet. Nu kan alle skrive igen.

God fornøjelse.

Peter Wendelboe
Teknisk ansvarlig for debatsiden

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Ulovlig telefonaflytning
af Amin Skov i 20 dage
Desuden brugte politiet ulovlig videoovervågning

Lagt på nettet 24/1 2013 kl. 15:15

Den 34-årige restauratør Amin Skov, der er sigtet for brandstiftelse og forsikringssvig, blev i går løsladt af Retten i Kolding.

Men Sydøstjyllands Politiet har tilsyneladende ikke tænkt sig at forske i, om der skulle have været andre gerningsmænd på spil.

Forud for grundlovsforhøret havde politiet brugt forskellige ulovlige metoder i et forsøg på at afsløre Amin Skov.

Han blev aflyttet i 20 dage, uden at en dommer havde taget stilling til sagen.

Desuden brugte politiet billeder fra ulovlig videoovervågning fra naboejendommen, der ejes af fagforbundet 3F.

Det kom frem under grundlovsforhøret i går, hvor dommer Christian Pedersen vurderede, at beviserne mod Amin Skov er for svage til at varetægtsfængsle restauratøren.

Sydøstjyllands Politi begyndte at aflytte Amin Skov umiddelbart efter branden, der fandt sted natten til fredag 21. december 2012.

Derpå gik politiet til Retten i Kolding for at få godkendt indgrebet. Noget, som politiet ifølge retsplejelovens § 783, stk. 4 skal gøre 'snarest muligt og senest inden 24 timer fra indgrebets iværksættelse'.

Men i stedet for at behandle politiets begæring, gik Retten i Kolding på juleferie. Først 9. januar 2013 - efter 20 dage - behandlede Retten i Kolding politiets anmodning. Dette på trods af, at retten behandlede flere grundlovsforhør mellem jul og nytår.

Henrik Stagetorn, formand for landets forsvarere, er meget overrasket over den lange ventetid.

- Det lyder helt vildt. Det er alt for lang tid. Jeg mener, at den skal behandles stort set omgående, når den kommer ind, siger Henrik Stagetorn i dag til tv2.dk.

- Retten kunne i hvert fald som det seneste have taget det i mellemdagene mellem jul og nytår, lyder det fra Henrik Stagetorn med henvisning til de to hverdagene før nytår, torsdag 27. december 2012 og fredag 28. december 2012.

Heller ikke da Retten i Kolding mødte på arbejde 2. januar 2013, kiggede retten på sagen med det samme.

Først 9. januar 2013 - efter 20 dages aflytning, heraf ni hverdage - godkendte retten den aflytning, som på daværende tidspunktet havde været etableret på Amin Skov Badrbeigi og hans hustru, og udstrakte den til 6. februar 2013.

Beviserne rakte i går ikke til en varetægtsfængsling, og ifølge politiet har aflytningen, der nu ophørt, ikke kastet noget af sig.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Årsdagen for Erik Haaests død
Sagen fylder stadig meget i enkens liv

Lagt på nettet 23/1 2013 kl. 11:12

Det er i dag - 23. januar 2013 - ét år siden, Erik Haaest afgik ved døden.

Vi sender på dagen de varmeste tanker til hans efterladte, specielt til hans efterladte samlever, der gennem hele året har brugt megen unødig tid til at bekæmpe alle og enhver, der ville hende og Erik det godt.

Læs mere i morgen.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Ledelsen i Rebild Kommune forværrede problemerne
Lagt på nettet 22/1 2013 kl. 13:17

Anni Jørgensen og Jette Kyneb, to tidligere socialrådgivere i Rebild Kommune, mener, at både den politiske og den administrative ledelse i Rebild Kommune var med til at forværre problemerne i den tidligere børne- og ungdomsforvaltning.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende i dag tirsdag.

- Kolleger meldte sig syge med stress, arbejdsforholdene var præget af stort arbejdspres og manglende faglig styring. Der var meget, der ikke fungerede. Blandt andet manglede der mødestruktur og interne retningslinjer for sagsbehandlingen.

- Men der var ingen, der spurgte om vores syn på tingene, siger Jette Kyneb til avisen

Socialrådgiverne ønskede ekstra hænder og en mere fagligt kompetent ledelse.

- I stedet var politikerne med til at vælte læsset, fordi de satte flere og flere undersøgelser i gang og krævede rapport efter rapport, som vi skulle bruge tid på at bidrage til.

- Vi blev bebyrdet med nye it-systemmer, skemaer, kontrolbilag og meget andet, som tvang os til at bruge endnu mere tid på alt andet end rådgivernes primære og vigtigste arbejdsopgaver, nemlig kontakten med borgerne og arbejdet med deres sager, siger Jette Kyneb.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Jobopslag:
Folkekirke søger præst - som tror på gud

Lagt på nettet 21/1 2013 kl. 03:36

Det er ikke en selvfølge, at folkekirkens præster tror på gud. I hvert fald ikke, hvis man spørger menigheden i Mejdal Kirke i Viborg Stift, som skal have ny præst.

Menighedsrådet skriver sort på hvidt i jobopslaget, at de søger en præst, "der er troende". Ifølge en række kilder, som Kristeligt Dagblad har talt med, er det første gang, at en kirke formulerer troen som krav til præster i et jobopslag.

Det er blandt andet sagen fra 2003 om den tidligere sognepræst Thorkild Grosbøll, der afviste troen på "en skabende og opretholdende gud", der har motiveret menighedsrådet til formuleringen.

- Vi har skrevet det for at understrege, at vi vil have en præst, som er troende, siger formand for menighedsrådet i Mejdal Pastorat, Karl Georg Pedersen, til Kristeligt Dagblad.

- Det burde være en selvfølge, men det føler vi os ikke helt overbevist om, at det er. Grosbøll-sagen spøger stadig lidt, og der er forskellige holdninger til kristendom og evangeliet blandt præster, tilføjer han.

Kravet blev til, da menighedsrådet i et spørgeskema spurgte menigheden, hvilke ønsker man har til en kommende præst, understreger Karl Georg Pedersen.

Præsteforeningens formand, Per Bucholdt Andreasen, kritiserer menighedsrådets formulering.

- Det er dybt problematisk at måle folks tro og dømme folk ude. Det kan meget nemt blive sindelagskontrol. Hvem skal afgøre, om præsten har den rette tro?, spørger han.

- Præsten skal selvfølgelig holde sig inden for kirkens bekendelse, men det er et spørgsmål om teologisk opfattelse. Jeg forestiller mig, at nogle præster ikke vil søge, fordi det overskrider deres forståelse af, hvordan man taler om tingene, tilføjer han.

Kirkeminister Manu Sareen (R) undrer sig også over menighedsrådet. Han håber på, at der er "tale om en formulering, som menighedsrådet ikke har tænkt ordentligt igennem", skriver Kristeligt Dagblad.

/ritzau/

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Søvndal, Mali og Somalia
Lagt på nettet 20/1 2013 kl. 13:55Da VILLY SØVNDAL bare var formand for SF, var han stærkt imod, at Danmark deltog i krigene i både Irak og Afghanistan. Men nu har Villy fået stjerner på skuldrene og sin egen krig – i Mali. Det et land i Afrika, som kun få danskere havde hørt om før denne uge begyndte, og nu, hvor en ny uge truer, er der stadigvæk ikke ret mange af os, der forstår, hvorfor vi overhovedet skal deltage i en krig i Mali.

Men hvorfor vælger Villy Mali og ikke Somalia, hvor to danske søfolk har siddet som gisler i to år?

Dem ville Villy Søvndal ikke tale om, og hans ministerium vil også helst have, at alle andre glemmer dem. Men hvis tavshed havde hjulpet de to danske søfolk hjem,var de for længst blevet frigivet.

Mali taler Villy Søvdal derimod gerne om. Den store, folkesocialistiske hærfører forklarer, at Danmark skal hjælpe franskmændene med at nedkæmpe Al-Qaida-terrorister. Det har mange andre Nato-lande sagt nej til, men ikke Villy. Den gamle SF-pacifist har indtaget Afrika med et dansk Hercules-fly. Det koster os cirka 50 millioner kroner eller nogenlunde det samme, som piraterne nu i to år har forlangt for at frigive Søren og Eddy og deres fire filippinske kolleger.

Men for Villy er Mali åbenbart vigtigere end de to danske søfolk, der sider fangetaget i Somalia.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Borgderdebat fylder nu 12 år
Lagt på nettet 19/1 2013 kl. 16:00

I dag fylder BogerDebat 12 år.

Det er dermed en af de ældst eksisterende debatsider på internettet.

BorgerDebat blev startet 19. januar 2001, efter at advokat Holger Lindholt var død. Han havde på det tidspunkt i fem år drevet en samfundskritisk debatside, der hed “Sandheden.dk“.

Her fortalte han især om de mange børnesager, som forskellige kommunale myndigheder havde behandlet katastrofalt forkert med alvorlige skader til følge for børnene.

Advokatsamfundet, og politiet forsøgte gang på gang at lukke hjemmesiden, men Holger Lindholdt og hans webmaster gennem alle årene, Peter Wendelboe holdt stand, og siden blev aldrig lukket.

Både Annelise Rasmussen og Peter Wendelboe deltog i Holger Lindholts begravelse, og her aftalte de at føre en debatside videre i Holgers ånd under navnet BorgerDebat.

I 12 år har Annelise nu været en utrættelig redaktør, mens Peter har stået for det tekniske.

Tak til alle brugere, som i årenes løb har bidraget til at gøre denne side til det, den er:

BORGERDEBAT!
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Tiden rinder ud for Thorning
Lagt på nettet 14/1 2013 kl. 09:09Helle Thornings skarpe og skrappe person er både hendes store styrke og svaghed, siger Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell.

Hendes stærke, kølige personlighed, er en stor del af grunden til, at hun stadig balancerer på stiletterne, men samtidig også årsag til, at ' nedtællingen er i gang', som Enhedslisten annoncerer med. Partiet yderst til venstre refererer ganske vist først og fremmest til 1. juli, hvor lappeløsningen udløber for dem, der står til at falde helt uden for understøttelse.

Men Hans Engell peger på, at nedtællingen for Helle Thornings tid som statsminister også kan være nået meget langt. Det er den seneste Green-måling endnu et udtryk for.

Hvor alvorlig er popularitetsmålingen for Helle?

- Den er alvorlig. Det er en rigtig skidt start på året, og hun er kommet ind i en meget dårlig cirkel, hvor det er, som om det er umuligt at bryde ud. Og det værste er, at der er gået over et år, og en stor del af regerings politik er allerede lagt frem. Hun har allerede haft muligheder både herhjemme, i EU og udenrigspolitisk.

Hvordan kan det være, at der stadig arbejdes hemmeligt i krogene, når Helle Thorning netop har taget afstand fra hemmelighedskræmmeri?

- Hendes problem er ikke kun økonomen og de dårlige målinger. Det allerstørste er, at der ikke er mange, der tror på hendes projekt.

Langt ind i embedsværk, parti og fagbevægelse er der ingen tro på, at hun er en langtidsholdbar løsning. Det er usædvanligt. Vi har været vant til, at statsministrene var nogen, der holdt i lange perioder. Energien bliver først og fremmest brugt på at tænke på, hvad der skal ske, når ' vi har tabt'. Nedtællingen er i gang, som Enhedslisten har fortalt Helle i annoncer.

Hvad skal der ske, hvis Helle Thorning skal være S-formand og statsminister efter næste valg?

- Der skal ske det, at vælgerne oplever fremgang. Flere job, vækst og ro om dagpengene.


Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Minister rystet over
DSB-ulovligheder:
Har sat en undersøgelse i gang

Lagt på nettet 14/1 2013 kl. 03:24Afsløringen af DSBs ulovlige metoder i forsøget på at sætte en kritisk journalist ud af spillet, ryster transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Det er en utrolig historie. Vi taler om metoder, som vi hverken kan eller skal bruge i Danmark og da slet ikke i en offentligt ejet virksomhed som DSB, siger han til DR Nyheder.

DSB har samarbejdet med et af landets førende PR- og lobbyist-bureauer, Waterfront Communications i Hellerup.

Ifølge en mail fra Waterfront til DSB-topchef Peder Nedergaaard Nielsen har samarbejdet gået ud på at holde journalist Lars Abild travlt beskæftiget, så han ikke kunne presse DSB i medierne med sine kritiske artikler.

Minister: Glad for DSB-melding

DSBs administrerende direktør, Jesper Lok, har nu sat en ekstern undersøgelse i gang, og transportministeren har tillid til, at det er nok til at få ryddet op.

- Jeg er meget glad for, at DSBs nye direktør meget, meget klart har sagt, at sådan nogle ting skal ikke finde sted i DSB, og at det nu skal undersøges til bunds, siger Henrik Dam Kristensen og tilføjer:

- Jeg synes også, at det er rigtig godt, at DSBs direktør selv har taget initiativ til det, fordi det skal undersøges til bunds. Og er der ulovligheder eller andre ting, så skal det selvfølgelig også have en konsekvens, siger Henrik Dam Kristensen, der ikke vil gøre yderligere, før undersøgelsens resultater ligger klar.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Sændende foredrag
Lagt på nettet 14/1 2013 kl. 02:08Siden 1986 far Dines Bogø holdt mere end 230 foredrag og mange byvandringer. Emnerne spænder fra lokalhistorier over besættelsestiden til kriminalsager.

Længden af et foredrag er fra 45 minutter til 2½ time. Foredrag kan være standardforedrag, der dog ofte er tilpasset den afsatte tid og ønsker fra arrangøren.

Alle foredrag er ledsaget af mange fotos og ofte nye, der ikke har været gengivet før i bøger eller artikler.

Enkelte foredrag kan kombineres med rundvisning f.eks. i tyskernes store kommandobunker under Nyboder Skole eller i Mindelunden i Ryvangen.

I Dragør kan der arrangeres byvandringer i den ældre bydel eller i udvalgte områder i andre dele af kommunen.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Debat om »Dødstest«
Lagt på nettet 27/1 2015 kl. 14:44

Et hold eksperter arbejder for tiden på at udarbejde en »dødstest«, der skal gøre det nemmere for hospitalerne at afgøre, om ældre patienter er værd at bruge dyr medicin og behandling på.

Er du gammel, skrøbelig, og har du tidligere været akutindlagt, så er der i nær fremtid en reel risiko for, at hospitalet siger nej til behandling og sender dig hjem igen.

En regulær »dødstest«, som skal kunne bruges af hospitalerne til at træffe beslutning om patienternes liv er på vej!

Eksperterne bag »dødstesten« er australske læger, som siger, at den vil kunne forhindre forgæves og dyr behandling af patienter.

Ialt indeholder testen 29 forskellige parametre, der skal spørges ind til. Og svaret vil altså kunne indkredse, hvor stor risikoen er for, at patienten dør indenfor mellem fire og 12 uger.

Ligger man indenfor den tidshorisont, er det ifølge eksperterne nytteløst at starte en behandling, som kan være forbundet med smerte.

Istedet kan patienten sendes hjem og få tid til at tage afsked med familie og venner.

Deltag i debatten om »dødstesten« her på Borgedebat.

Start her

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Helsingør politi slår til igen:
Ny unødvendig voldsom ransagelse

Lagt på nettet 2/2 2013 kl. 15:07

Familien fortæller om historien på hjemmesiden: lisbetheliasen.dk/:

Fredag aften den 01.02.2013
ca. ved 21 tiden ankom en flok kampklædte sindsforvirret voldelige tosser i mange politibiler,
politibus, hundebiler, disse mafia-polititjenestemænd er begyndt at bruge Vores hjem som deres træningslejer.

Disse totalt voldelige galninge smadrede sig gennem en dør til garagen med dertil medbragt
gennemtrængningslort, efter at for flere af disses vedkommende sindsforvirret personer ydre
havde omringet Vores ejendom, de smadret sig vej gennem en bagvej og væltet og hærget alt
på deres vej igennem bagvejen ind i garagen, de væltet en tørretumbler og en vaskemaskinesøjle
ned over en af bilerne i garagen som blev ødelagt på hele bagpartiet, taget, samt den ene side af
bilen, disse gestapo psykopat politi tjenestemænd gjorde herefter alt hvad der stod i deres magt
for at smadre og ødelægge alt på Vores ejendom og løsøre samt skade Os mest muligt.

Disse Stasi polititjenestemænd overfaldt Os selvom Vi var helt rolige, disse voldsdyr smed Os i håndjern
som blev strammet så meget til som de nu kunne, Vi fik IKKE besked på Vi var anholdt, ikke at Vi var
tilbageholdt, IKKE at Vi var sigtede for noget, endvidere fik Vi ikke udleveret nogen dommerkendelse,
herefter spurte Vi efter en dommerkendelse, Vi spurte om hvad de ville, det ville de IKKE sige, kun at
"Kommunens folk kommer ind om lidt", der kom IKKE nogen ind fra Kommunen, Vi spurte igen efter en
dommerkendelse, de sagde at den havde de derude og den kom om lidt, den kom stadig ikke, en Tom fra
politiet kom og sagde han stod for aktionen, han hed åbenbart KUN Tom, han havde INGEN
dommerkendelse, men sagde at han havde et brev fra Ankestyrelsen og de var der for at beskytte
Kommunens folk, der gik nogen tid inden det brev kom frem, det viste sig kun at være et brev med
Ankestyrelsens logo, ingen læste op hvad der stod, med håndjern omme på ryggen og svinge dobbelt
om var der ingen bevægelsesfrihed, ingen særlig lys hvor de havde smidt en ned, så ingen mulighed for
at vide hvad der skulle stå, IGEN engang forlangte Vi en dommerkendelse, de havde kun det fra
Ankestyrelsen og der stod sagde den en polititjenestemand så at de var der for at lede efter et barn,
imens rente polititjenestemænd rundt og rodet overalt i huset selv steder hvor der åbenlyst ikke kunne
ligge et barn, altså de var der ikke for at lede efter et barn imens var andre politi tjenestemænd i gang med
at flytte rundt på møbler og smadre indvendige døre samt tage billeder af Vores hjem, Vi gjorde dem
opmærksom på at de IKKE skulle tage billeder fra Vores hjem, for det tillod Vi dem ikke, de forsatte blot
deres hærgen og smadre af Vores hjem direkte som men ser det på voldspsykopatfilm, her var det bare
live psykopater i danske politiuniformer.

Helsingør Politi er betændt og fyldt med sygelige politibetjente, særligt er der en galning, han var for
øvrigt den samme som sidste gang for under et halvt år siden lavet nøjagtig samme stund i Vores hjem,
galningen med strittende øjne som var han på stoffer, han løb rundt med et koben og brækket i alt,
tossen gjorde alt hvad han kunne for både at ødelægge dør og karm samtidig, sidste gang de gjorde det
kunne tossen nøjes med kun at smadre hele døren, denne gang fik han smadret flere døre og karme m.m.
samt snart igen en halv bil i garagen, sidste gang for et halvt år siden kørte de psykopatbetjente Vores
biler inde i garagen imod hinanden med skader på 2 af dem dengang. Endvidere smed de Idioter Vores
skældesække rundt i den halve have, alt uden at rydde op det mindste op.

Efter et par timers hærgen og ydmygelser af Os, stadig UDEN at komme med en dommerkendelse til
hverken Os privat eller til de selvstændige virksomheder som henhøre på Vores ejendom eller til den
Politiske forening som ligeledes har til huse på Vores ejendom. Pludselig forlod samtlige galninge fra
Nordsjællands Politi, samt hundebiler og nogle Psykopater fra Helsingør Kommune, det var en Tommy
Olesen, Lisbeth Munkager, samt ham Tom fra Politiet samt en Gitte Pedersen samt ham galningen som
hed Adrian med kobenet plus alle de som nægtede at oplyse navn, det blev vel omkring 50 mand igen.
De forlod ejendommen, biler, bus samt døre lod de stå ulåste hen, fuldstændig lige som sidst for et halvt
års tid siden, dengang var der blot ingen hjemme på ejendommen da de IDIOTER forlod ejendommen.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Narkohandel og vold er "mindre alvorlige forbrydelser"
Lagt på nettet 26/1 2013 kl. 05:23

Justitsminister Morten Bødskov kaldte i et samråd i går "vold, trusler, hærværk, narkotikahandel og dokumentfalsk", for "mindre alvorlige forbrydelser", som politiet ikke behøver af tage alvorligt.

- Sikkerheden i Sandholmlejren er løftet til et nyt niveau, mener han. Der er stærkere politimæssig tilstedeværelse og der er sat initiativer i gang omkring Røde Kors' egenkontrol, påstår han.

Men det var tomme ord. Politiet kommer ganske vist af og til til stede, når personalet tilkalder dem. Men i 4 ud af 16 tilfælde aviser politiet af skride ind ... også selv om de får præcise oplysninger om værelser med store mængder af hash og narkotika.

- "Det er det ikke mandskab til", siger politiet.

16 gange blev det ringet, og i hvert fjerde tilfælde rykkede politiet ikke ud. Og selv, når de kom, foretog det sig intet.

Venstre og Dansk Folkeparti har krævet en nærmere undersøgelse af, hvor stor kriminaliteten er i Sandholmlejren. Men det afviste justitsministeren på dagens samråd. Han mener det er tilstrækkeligt, at Rigspolitiet har undersøgt problemet hos de involverede politikredse.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

3½ års fængsel:
Solrød-far voldtog med jævne mellemrum 14-årig datter

Lagt på nettet 23/1 2013 kl. 16:43

En 46-årig mand fra Solrød er ved Retten i Roskilde idømt tre og et halvt års fængsel i en grov sag om seksuelle overgreb i familien.

Det skriver Dagbladet Køge.

Manden var tiltalt for flere års brutale overgreb på sine børn og hustru.

Overgrebene gik især ud over mandens biologiske datter, der, siden hun var 14 år gammel, blev udsat for jævnlige fuldbyrdede voldtægter i deres hjem i Solrød Strand, ligesom han forgreb sig på hende på hotelværelser under ferier i udlandet.

Skulle fortælle beskidte historier
De mange seksuelle overgreb blev suppleret med vold og trusler, og manden var derfor både tiltalt for incest, for sex med en person under den seksuelle lavalder og voldtægt.

Datteren blev desuden også tvunget til blandt andet at fortælle historier med seksuelt indhold, mens hendes far onanerede foran hende. Hvis hun nægtede, blev hun tildelt lussinger.

De seksuelle overgreb gik også i mindre omfang ud over hendes mindreårige bror.

Anklager Helle Egelund krævede manden idømt en straf i nærheden af de maksimale fire års fængsel - et krav, som Retten i Roskilde med dommen på tre og et halvt års fængsel altså valgte at følge, skriver Dagbladet Køge.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

35.000 kroner til Klaus Pagh for ærekrænkende udtalelser
Lagt på nettet 23/1 2013 kl. 16:34

Lægen Vibeke Manniche, der i årevis har kommenteret om løst og fast i diverse medier, skal nu til lommerne.

Hun indgik i sidste uge forlig med Klaus Pagh og indvilgede i at betale den tidligere teatermand 35.000 kroner for ærekrænkende udtalelser, som hun kom med på sin blog.

Her skrev hun blandt andet om den verserende sag om Paghs kamp om sin søn, som han tidligere var blevet beskyldt for at have misbrugt.

’Skal man tro på, hvad drengen selv har fortalt igen og igen, ja, så har han fortalt om sådanne overgreb. Jeg tror på, hvad børn fortæller, og jeg tror på, når de føler sig krænket eller truet. Jeg skal selvfølgelig ikke gøre mig til dommer i den sag, dog funderer jeg over, hvordan det er gået den ældre søn, som Klaus Pagh også har, ligesom jeg kan være bekymret for den thailandske pige, som han angiveligt har adopteret.’

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Erklæret konkurs uden tilsigelse
Lagt på nettet 22/1 2013 kl. 03:16Mens Knud Jacobsen, der er indehaver af et hestestutteri på Sjælland var på forretningsrejse i Jylland og Tyskland, ringede hans advokat til ham i bilen og fortalte, at hans firma var erklæret konkurs 16 dage tidligere ... uden at han havde fået den reglementerede tilsigelse til retten.

Da der nu oven i købet var gået 16 dage, kunne sagen ikke længere ankes.

Konkursen var foretaget af dommer Birgit Bjerring Andersen i Næstved ret.

Efter flere rykkere måtte dommeren indrømme, at tilsigelsen til retshandlingen var sket ved almindeligt brev mens firmaets ejer var bortrejst - og altså hverken anbefalet eller ved en forkyndelse.

Nu var konkursen en realitet, og det kunne der ikke gøres noget ved, fastholdt dommeren.

Knud Jacobsen mener i øvrigt, at konkursen var foretaget på et forket grundlag og burde have været undgået, og sagen er nu indbragt for menneskerettighedsdomstolen.

Læs mere under punktet "Nyheder" på Knud Jacobsens egen hjemmeside: http://retten-paa-vrangen.dk/

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Gå til debatten - tryk herover ^
Lagt på nettet 21/1 2013 kl. 01:50

I anledning af BorgerDebat's fødselsdag lavede jeg et nyt design til forsiden.

Det skulle ikke gerne ændre ved brugernes muligheder for at indsende bidrag.

Men siden er der ikke kommet bidrag.
Er der problemer?
Peter Wendelboe

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Fattige skal betale for at
have en bankkonto

Lagt på nettet 20/1 2013 kl. 14:05


Storbanken DANSKE BANK smækker nu portene i og forsøger at lukke de dårlige kunder ude.

Forsøget sender nu Danmarks største bank ud i det andet voldsomme stormvejr på blot få måneder.

Først udløste ‘New Standards’-kampagnen stærkt negative reaktioner, fordi kunder mente, at kampagnen var hyklerisk og ikke harmonerede med virkeligheden. Nu raser kunder på gaden og på Facebook over bankens seneste gebyrtiltag, der bliver kaldt ‘en omvendt Robin Hood’, og som går ud på at lukke de dårlige kunder - dem banken tjener færrest penge på - ude fra det gode selskab.

Fra i morgen bliver kunderne delt op i A- og B-hold, hvor de rige på A-holdet belønnes for at være kunder i Danske Bank. Resten - taberne på B-holdet - skal betale et fast abonnement for at have konto i storbanken.

Det skaber voldsom debat på gaden og på Facebook, hvor danskere udtrykker deres foragt for Danske Banks seneste gebyr-tiltag.

- Danske Bank har tilsyneladende lagt en strategi om, at man kun vil være en bank for de rigeste, siger forbrugerordfører Mette Reissmann fra Socialdemokraterne.

Den gyldne grænse hedder 750.000 kr. Har man engagementer i banken for mere end det, får man et gratis abonnement - og belønnes oven i købet med bedre renter. Har man mindre, koster det fra 1. september 2013 op mod 480 kr. om året.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

NYT:
Teksten på denne hjemmeside indtales nu via mobiltelefonen

Lagt på nettet 19/1 2013 kl. 16:20Alt, hvad du i dag ser i disse spalter, er indtalt - ikke skrevet på computerens tastatur.

Som de første i verden kan denne hjemmesides redaktører nemlig nu indtale sidens tekst fra deres smartphone - Det talte ord omskrives som bogstaver på siden.


Projektet er udviklet af Borgerdebats web-tekniker gennem alle årene. Det har været under udarbejdelse siden august 2012, da vi tog en testudgave af systemet i anvendelse. Siden har det med jævne mellemrum været afprøvet.

Pr. 6. januar 2013 er "Web-O-Phonen" lanceret i en fuldt ud funktionel udgave.

Det er en helt ny og revolutionerende fornyelse af redigeringssystemet SmartCMS, der gør det muligt at indtale sidens tekst fra en computers mikrofon eller en mobiltelefon. I princippet er det altså muligt at undvære tastaturet. Den indtalte tekst bliver automatisk skrevet på hjemmesiden. Men det er muligt via tastaturet at korrigere for evt. fejlskrevne ord - f.eks. navne, der ikke er stavet korrekt, eller andre ord, som mobiltelefonen ikke har opfattet korrekt..

Funktionen er muliggjort af styresystemet "Android", som nye mobiltelefoner - de såkaldte smartphones - er forsynet med.

Multimediekunstneren Peter Wendelboe, der for snart 20 år siden udviklede verdens første CMC-system, har lige siden internettets start i år 1990 - og specielt siden 1995, da den grafiske brugerflade blev født, fyldt nettet med talrige specialløsninger til hjemmesider.

Efter at styresystemet Android i november 2007 blev en åben platform, er der blevet udviklet mere end 250.000 apps, der udnytter internettets og mobiltelefoniens nyeste muligheder.

Peter Wendelboe har fostret idéen til flere af dem. To af dem afprøves nu i forbindese med denne hjemmeside.

Udover afprøvningen af den danske udgave af "Web-O-Phonen" på nærværende hjemmeside og i et opar nye apps til Smartphones - bl.a. for Naturstyrelsen - afprøves systemet for tiden også i en engelsksproget udgave på et amerikansk wrestling-site i Nebraska, USA.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Ulovligt at holde Erik Haaests gravsted hemmeligt
Lagt på nettet 19/1 2013 kl. 16:09

Om 4 dage er det ét år siden, forfatteren og samfundskritikeren Erik Haaest døde.

Forud for dødsfaldet havde Gurli Holst Haaest forbød sin og samleverens ældste døtre at besøge deres syge far på Hospice Fyn og valgte at gravsætte urnen på et hemmeligt sted ... og ikke i familiegravstedet som ønsket af Erik Haaest. Desuden har hun fået lagt et notat på kirkegårdskontoret, om at ingen fra familien må få underretning om, hvor urnen er placeret.

Men det er klart ulovligt at holde et gravsted hemmeligt for den nærmeste familie. Det fastslår myndigheder og eksperter efter en tilsvarende sag i dag.

I Nordsjælland holder et menigshedsråd nemlig også en grav hemmelig. Og det er klart i modstrid med loven siger en ekspert.

Menighedsrådets modvilje mod at oplyse, hvor Ann Brydholms søn ligger begravet, skyldes en gammel strid mellem moderen og svigerdatteren.

Inden mandens død, havde de to kvinder ikke set hinanden i otte år.

Begge deltog i begravelsen, men enken fik efterfølgende placeret urnen i en hemmelig grav. Ifølge BT var det for at forhindre moderen i at besøge gravstedet.

Vil hellere gå i fængsel end sige noget
Menighedsrådet i Karlebo Sogn i Nordsjælland vil ikke oplyse til den
afdødes mor, hvor hendes søn ligger begravet.

Faktisk er menighedsrådsformanden klar til at gå i fængsel for at holde på hemmeligheden. Fordi hun vægter hensynet til børnene højest, siger hun til BT.

Ulovligt
Men uanset hvad striden handler om, så er det ulovligt siger Oluf Jørgensen, der er forskningschef ved Danmarks Medie- og
Journalisthøjskole:
- Menighedsrådet er omfattet af offentlighedsloven, og derfor kan de ikke
hemmeligholde, hvor en afdød er begravet. Og slet ikke overfor pårørende, slår han fast.

Oluf Jørgensen mener, at der skal ske noget i sagen, og hvis ikke den kan løses i mindelighed, så må andre træde til
- Når menighedsrådet ikke vil oplyse hvor graven er, så må løsningen vel være, atstiftet udleverer oplysningen til depårørende, foreslår Oluf Jørgensen.

Først blev gravstedet på Niva Kirkegård holdt hemmeligt, og nu er afdødes urne blevet fragtet til et ukendt sted i landet.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

JavaScript Typing Effect
...
 

Gurli Haaest tabte alle sager
Kan have kostet skatteyderne
op mod 250.000 kr.

Lagt på nettet 19/1 2013 kl. 16:15Fru Gurli Holst Haaest har nu gennem snart ét år kæmpet for at få lukket både denne hjemmeside og en anden, der havde "Erik Haaest" i navnet, og i øvrigt søgt at slette alle offentligt tilgængelige minder om sin afdøde samlever.

Hun har anlagt Politisag mod to af folkene bag denne hjemmeside. Og da politiet efter næsten et halvt års arbejde afgjorde, at der intet ulovligt var begået, klagede hun til statsadvokaten, som igen måtte sætte mandskab ind i sagen. Hun har desuden klaget til både DK-hostmaster, og til domæne-klagenævnet over brugen af to de domænenavne "haaest.dk" og "erikhaaest.dk".

Da hun efter Eriks død fik dem tilbudt til gratis og betingelsesløs overdragelse, ville hun hverken eje eller have dem.

Men da hun så, at hendes datter og hendes afdøde samlevers venner førte hjemmesiderne videre, ville hun have dom for, af hun havde retskrav på dem.

Hele sagen omkring de 2 domænenavne har derfor nu været behandlet gennem 11 måneder af i alt 5 advokater, politiet, statsadvokaten og Domæneklagenævnet.

Gurli Margrethe Holst Haaest har tabt alle sagerne. Men vennerne har været så large alligevel af overdrage domænet erikhaaest.dk til hende uden videre. Fruen tog efter al balladen imod tilbudet ... men kun for omgående af lukke domænet.

Indholdet kan dog stadig læses på adressen "http://erik.haaest.dk". Her kan alle dokumenter vedrørende klagesagerne læses.

Da der ikke var penge i boet til mere end en beskeden begravelse, er alle udgifter til advokater og klagesager sandsynligvis blevet betalt af det offentlige.

Samlede udgifter for de danske skatteydere: sandsynligvis op mod 250.000 kr.(?)

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.

Præstø-forældre raser over forstander:
Han skyder skylden på en død mand

Lagt på nettet 14/1 2013 kl. 03:41Fredag fortsatte retssagen mod Lundby Efterskole og forstanderen Truels Truelsen. Her skulle forstanderen selv svare på spørgsmål. Han forklarede, at han havde haft fuld tillid til den afdøde lærer Michael Jørgensen, der havde taget eleverne med ud i dragebåden den 11. februar 2011.

Forstanderens forklaring gjorde flere af de fremmødte forældre vrede.

- Det er provokerende. Det provokerer mig meget, at Truels siger, som han gør. Han skyder skylden på Michael, der er død, og hans ansatte. Så tag dog noget ansvar, siger Lisbeth Kristensen, der er mor til Malene, som var med dragebåden, da den kæntrede.

Nægter kendskab til sejltur

Truels Truelsen påstod flere gange under dagens retsmøde, at han ikke kendte til sejlturen den 11. februar. Det gjorde han på trods af, at en politiafhøring fra 2011 indikerer, at han var informeret. Han blev ved med at henvise til, at eleverne ifølge skolens regler ikke måtte sejle ud om vinteren.

Men det fik anklager Michael Boolsen til at finde et referatet fra afhøringen frem Ifølge referatet sagde Troels Truelsen, at han ikke havde "nogen betænkeligheder" ved sejladsen. I referatet står der ifølge anklageren: "Men set i bakspejlet kan jeg godt se, at man skulle have taget vejret og årstiden i betragtning".

Og det gør Lisbeth Kristensen vred.

Skyder skylden på en afdød mand

- Ved han overhovedet, hvor syg Malene har været. Vi vidste ikke, om hun overlevede. Hvad tænker han på? Jeg bliver så gal, og jeg undrer mig rigtig meget, siger Lisbeth Kristensen.

Og Lisbeth Kristensen er ikke den eneste forælder, der raser over forstanderens vidneudsagn.

- Jeg er overrasket over, at de skyder al skylden på en død mand. De burde stå ved deres ansvar og deres ledelsesansvar, siger Thomas Bøhm, der er far til Nicklas.

Retssagen startede torsdag, men det var først fredag, at Lisbeth Kristensen mødte op i retten i Nykøbing Falster for at høre forstanderes forklaring.

- For mig har det været vigtigt at komme til retssagen. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det er nok et led i den proces, vi har været igennem, siger hun.

Lisbeths datter kunne ikke svømme

Under retssagen fredag kom det også frem, at Lisbeth Kristensens datter ikke kunne svømme.

- Malene har aldrig lært at svømme, og hun blev fritaget i folkeskolen, fordi hun havde så dårlige ører. Et er også, at man kan svømme 350 meter i en svømmehal - noget andet er Præstø Fjord i februar måned, siger hun.

Læs også Præstø-ulykke: Lærer ville vende om inden kæntring

Der er afsat 10 domsdage til sagen, og dommen forventes at falde den 1. februar. Lisbeth Kristensen er ikke i tvivl om, hvad hun håber udfaldet bliver.

- Jeg synes jo ikke, at han skal have med børn og unge at gøre længere. Han burde blive afskediget, siger hun.

Truels Truelsen er tiltalt for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og for brud på lovgivningen til søs. Han risikerer op til fire års fængsel, men det er højst usandsynligt, at anklageren vil kræve en så høj straf.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.